Andijviestamppot met ontbijtspek

Andijviestamppot met ontbijtspek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Typisch Hollandse kost voor de koude winteravond! Snel, goedkoop en lekker.
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Andijviestamppot met ontbijtspek
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Typisch Hollandse kost voor de koude winteravond! Snel, goedkoop en lekker.
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
  1. Lekker met bijvoorbeeld karbonades of verse worst. Het ontbijtspek in blokjes snijden en in de ondiepe schaal afgedekt met keukenpapier in 4-6 minuten uitbakken.
  2. De andijvie in repen van 0,5 cm dik snijden, wassen en in een vergiet laten uitlekken.
  3. De melk, het water en de boter in de ovenvaste schaal (afgedekt) in 6-8 minuten op 100 procent aan de kook brengen.
  4. Het aardappelpureepoeder erdoor roeren en blijven roeren tot een smeuïge puree ontstaat. De puree op smaak brengen met zout, peper en mosterd. De andijvie erdoor scheppen en de stamppot eventueel op vol vermogen kort doorwarmen.
  5. De blokjes spek met het spekvet erop scheppen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe