Ingrediënten
- 100 g ontbijtspek
- 350 g andijvie
- 3 dl melk
- 4 dl water
- 1 el boter
- naar smaak dijonmosterd
- 1 zakje aardappelpuree
- maar smaak zout
- naar smaak peper
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
- Lekker met bijvoorbeeld karbonades of verse worst. Het ontbijtspek in blokjes snijden en in de ondiepe schaal afgedekt met keukenpapier in 4-6 minuten uitbakken.
- De andijvie in repen van 0,5 cm dik snijden, wassen en in een vergiet laten uitlekken.
- De melk, het water en de boter in de ovenvaste schaal (afgedekt) in 6-8 minuten op 100 procent aan de kook brengen.
- Het aardappelpureepoeder erdoor roeren en blijven roeren tot een smeuïge puree ontstaat. De puree op smaak brengen met zout, peper en mosterd. De andijvie erdoor scheppen en de stamppot eventueel op vol vermogen kort doorwarmen.
- De blokjes spek met het spekvet erop scheppen.
Deel dit Recept
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe